Når du er startet i børnehave!

Info 
Når dit barn skal starte i børnehave, må du gerne være med de første par dage, men det er efter egen vurdering om dit barn har behov for om du er med eller ej. I må også gerne komme på besøg en gang eller to inden barnets første dag. 
 
Børnene er inddelt i 3 grupper. Myerne, Frøerne og Humlebierne.

Når man starter i børnehaven er man Myrer mellemgruppen er Frøer. I August året inden man skal i skole bliver man Humlebi.

Der er 2 samtaler når jeres barn går i naturmusen. Den første er 3-6 måneders samtalen, hvor der bliver snakket om hvordan det går med dit barn, den anden er når dit barn skal til at starte i skole. Hvis der ellers er brug for samtaler udover det bliver det aftale med personalet, du er også velkommen til at forslå en samtale hvis der er behov for det.  
Alle ture eller aktiviteter vi skal lave i løbet af ugen bliver sendt ud i nyhedsbrevet om fredagen. Nyhedsbrevet bliver sendt på mail til dig og bliver lagt ud på vores Facebook side.  

Hvis dit barn er syg, holder en fridag eller kommer senere end kl. 9, skal børnehaven have besked, enden ved at du ringer til børnehaven, eller skriver på SMS.  
tlf.: 23 70 40 66 
 
Hverdagen 
Dagsrytmen: 
Der serveres morgenmand fra når vi åbner kl. 6.15 og så til 7.15.  
(Hvis man skal nå at få morgenmad skal man være ved bordet senest 7.15) 
Frugt kl. 9.  
Efter frugt er der oftest aktiviteter for børnene, de skrives I ugeplanen I nyhedsbrevet. Derfor er det vigtigt at børnene er afleveret I børnehaven inden kl. 9 hvis de skal være med til aktiviteten. 
Vi spiser madpakkerne kl. 11 til ca. 11.45, det kan svinge alt efter de aktiviteter der er planlagt. 
De børn der skal sove til middag bliver puttet ca. Kl. 12 og de resterende børn skal ud og lege på legepladsen. 
Der serveres frugt igen ca. kl. 13.30– 14.30. 
Børnehaven lukker kl. 16.30 

Fredage lukker vi kl. 15.30 

Hvis der sker at du ikke kan nå at få hentet til 16.30, bliver de børn som er i børnehaven sendt op i SFO’en. Det sidste personale lukker kl. 16.55. 
 
Fødselsdage 
Hvis du ønsker at dit barn skal holder fødselsdag i børnehaven skal datoen aftales med et personale. Vi holder det omkring kl. 9 sammen med frugt. Du bestemmer selv hvad I gerne vil have med, om det er kage, frugt, boller m.m. vi ser dog gerne at man holder det til en ting som fx en kage eller en bolle til hvert barn. Slikkepinde må man ikke medbringe.  
I forældre må selvfølgelig gerne være med til at holde fødselsdag i børnehaven. 
Når børnene bliver til Humlebier kan man holde fødselsdag derhjemme. Det er dog kun for de andre børn som også er humlebier. Der er mulighed for at kunne leje vores bus for 100.-   

Udflugter 
Skovdage har vi fra starten af april og så til november. Det er 2 gange i ugen, og der skal medbringes en lille taske hvor der kan være madpakke, drikkedunk og gerne lidt skiftetøj (bukser og strømper). Vi køre fra Børnehaven kl. 8.30 på skovdagene, så derfor skal børnene været afleveret gerne 5 min før vi køre.  

Vi har udegruppe i den tid hvor vi ikke er fast i skoven, der skal man medbringe en lille taske med samme indhold som når vi skal i skoven. Udegrubberne bliver meldt ud i Nyhedsbrevet.  

Da vi har en bus til rådighed alle ugens dage tager vi også gerne på nogle ture ud af børnehaven. Det kan være at vi tager til Vesterhavet eller Præstbjerg, her skal der også medbringes en lille taske med madpakke, drikkedunk og skiftetøj. 

Skiftetøj/garderoben 
Alle børnene har en kasse til skiftetøj på deres rum i garderoben, vi ser gerne at i tjekker efter om der er det tøj der skal være i den løbende. I kassen må der gerne være 2 hele sæt tøj, 3-5 par underbukser samt 3-5 par strømper. Tøjet i kassen skal passe efter årstiderne og at vi er en naturbørnehave så derfor er udenfor i alle former for vejr. 
Garderoben skal tømmes hver fredag og inden ferier, da den skal gøres rent. 

Årshjulet 
Der ligger et årshjul på vores hjemmesiden (naturmusen.dk – under “praktiske oplysninger”) hvor begivenheder og ferier er skrevet på. Der står også hvornår børnehaven har lukket og hvornår der er sammenpasning.    
Juleklippedag – Her er alle velkommen til at komme og lave julepynt sammen med jeres barn, forældre samt bedsteforældre. 
Frokoster – Vi holder nogle frokoster i løbet af året, så som julefrokost, påske frokost og høstfest, her skal børnene selv have noget mad med til et stort fællesbord, der bliver lavet en seddel hvor man skal skrive sig på med hvad man har med. 
Fester – Vi holder en bamsefest og en humlebifest. Det bliver sendt en invitation med hjem til dem der skal med til festen. Disse to fester er kun for børnene. 

Vuggestue og Børnehave