Natur

Naturen er den ramme hvori vi alle er sat. Men efterhånden er mange blevet fremmed for naturen og ser den udelukkende som et bidrag til underholdning snare end som en del af os! Derfor mener vi at børn har krav på at være i naturen, opleve skoven året rundt, spise sin madpakke blandt myrer og skovsnegle, være ude i al slags vejr.

Naturen giver uendelig muligheder for et godt og udviklende børneliv. Men for os i NaturMusen er det alt afgørende, at den voksne kan fremstå som inspirator til at se mulighederne i naturen. Det er derfor meget vigtig at personalet i NaturMusen besidder netop den viden, der er nødvendig for et solidt pædagogisk arbejde med naturen som ramme.

Fra marts til november har vi to ugentlige skovdage hvor vi kører med vores bus ud til et lille skovstykke lidt uden for Grønbjerg. Her har vi bålhytte, muldtoilet, forhindringsbane, hængekøjer og masser af natur i et kuperet terræn.
Området omkring bålhytten er indrammet af nogle markeringsbånd, der fortæller børnene hvor langt de må gå uden en voksen. Ofte tager vi på ekspedition rundt i skoven for at finde smådyr, svampe, blade og grene. Det hænder også at vi sætter os et sted og fortæller historier!

Fra tid til anden tager vi på såkaldte ”ud i det blå” ture, som eksempelvis kan gå til Præstbjerg naturcenter, til havet eller noget helt tredje.

Hjemme i vuggestuen/børnehaven er naturen også et omdrejningspunkt for vores aktiviteter!

Vi undre os over kryb og kravl og ser på samt årets skiften sammen med børnene.

Vi har rundt på legepladsen højbede og frugttræer/buske. Her kan børnene lære, hvad naturen også kan bruges til. Børn har “ret til krat” og derfor har vi plantet en lille skov for enden af legepladsen. Nu kan vi så stå og følge, hvordan træerne langsomt bliver større.

Vuggestue og Børnehave